Securitatea şi efectele ei peste ani – reacţii

Securitatea  şi efectele ei peste ani – reacţii

În sondajul intitulat Securitatea şi efectele ei peste ani, respondenţii au opţiunea de a adăuga câteva consideraţii personale.
Unii s-au folosit de această posibilitate, alţii nu.
Cele existente vor fi redate în această postare, urmând ca pe măsură ce mai apar altele să fie adăugate.
Menţionez că redarea este fidelă, fără nici o intervenţie din partea mea.
Nu vor fi publicate mesajele care depăşesc limitele unei vorbiri decente.

Consider că trebuie să existe iertare, atât din partea credinciosilor, cat și a liderilor actuali.
Bineînțeles că fiecare caz trebuie analizat separat. Cum au fost pastori ce au căzut în diferite păcate, (cum ar fi LACOMIA DE AVERI; CURVIA; DEFAIMAREA; ETC) și acești pastori din timpul comunismului, au căzut.
Ca unul care locuiesc în Italia văd o mare nevoie de instruire pentru a evangheliza Europa. În nici un caz, cum fac mulți păstori, slujitori, a veni în diaspora doar pt. a li se da ceva euro pt. o simplă predică.
Cred că DUMNEZEU A INGADUIT CA NOI EVANGHELICII ROMANI SA MISCAM EUROPA; DUMNEZEU SA LUCREZE.

(Onofrei Emanuel Pavel, creştin evanghelic; 40-50 ani)

“Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi.
Căci cu ce judecată judecaţi,veţi fi judecaţi; şi cu ce măsură măsuraţi, vi se va măsura.” (Matei 7:1-2)

(creştin evanghelic; 20-30 ani)

“A-ti vinde turma este dovada de deficit de caracter care, in opinia mea, te desecalifica de a fii in pozitie de autoritate.”
(creştin evanghelic; 40-50 ani)

“cunoasterea trecutului bisericii, chiar dacă acesta nu este cel cunoscut sau imaginat de noi, cred că nu poate fi decât benefică, chiar dacă este dureros (sau tocmai pentru asta).”
(creştin evanghelic; peste 50 ani)

“Deşi securiştii nu sunt de acord şi au păreri sumbre despre efectul acestei cărţi, întotdeauna adevărul a adus claritate, concludenţă şi posibilitatea de reabilitare a celor care se căiesc într-adevăr de răul făcut. Îmi pare rău că sunt atât de reduşi cu privire la efectul pocăinţei autentice (atât asupra victimelor cât şi a foştilor “călăi” ). Stimaţi “fraţi” securişti, s-ar putea ca acest apel (“Răscumpărarea Memoriei”) să fie ultima ocazie de pocăinţă. N-o rataţi!”
(creştin protestant; 20-30 ani)

“Dezicerea de păcatul colaborării cu securitatea, fiind unul cu efecte publice, trebuie asumat public şi urmat de o pocăinţă publică. Viitorul nu poate fi construit pe minciună (ascunderea adevărului, neasumarea lui şi mai ales intoleranţa faţă de cei care vor să afle adevărul despre trecut).”
(creştin evanghelic; 40-50 ani)

vezi: Jurnalul lui Mitruţ
vezi: Răscumpărarea Memoriei

Related posts

Comentează

avatar